Bever wint de Vlaamse 10.000-stappenclash!

De gemeente Bever is de winnaar van de ‘10.000-stappenclash’.

Met een totaal van 31.551.429 stappen, wat overeenkomt met 22.086 km, kaapte de gemeente Bever de overwinning weg. Bever sleepte daarmee de titel ‘actiefste gemeente van Vlaanderen’ in de wacht. Liefst 100 inwoners van de gemeente gaven dagelijks op www.10000stappen.be het aantal stappen in dat ze die dag gezet hebben. Hiermee versloeg Bever de gemeenten Halen en Meeuwen-Gruitrode die respectievelijk tweede en derde eindigden.

Bij het bepalen van de winnaar werd steeds rekening gehouden met het totaal aantal stappen in verhouding tot het aantal volwassen inwoners van de gemeente. Op die manier hadden ook de kleinere gemeenten evenveel kans om de winst binnen te halen.

Bever zette een gemiddelde van 13.233 stappen per dag waardoor het de norm van 10.000 stappen per dag vlot behaalde. Halen en Meeuwen-Gruitrode zetten gemiddeld 12.273 stappen en 15.531 stappen per dag. In totaal namen 6.701 Vlamingen deel aan de wedstrijd en legden ze samen 1,4 miljoen kilometer af.

Mooie prijs
De gemeente Bever ontvangt een geldprijs van 2.000 euro waarmee ze initiatieven kan opzetten om de gezondheid van haar inwoners te bevorderen. Denk maar aan het organiseren van 10.000-stappen wandelingen of rookstopcursussen onder begeleiding van een tabakoloog.

Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin: “Het doel van de 10.000-stappenclash is om Vlamingen aan te zetten om meer te bewegen. Heel wat gemeenten ondersteunen deze boodschap. Ook de Vlaamse overheid zet voluit in op ‘voeding en beweging’. Dit thema wordt dan meegenomen op de gezondheidsconferentie van dit najaar. Het doet me ook plezier dat er de voorbije maand lokaal verschillende initiatieven werden genomen door 110 gemeenten. Mijn appreciatie voor de inwoners van Bever met het behalen van de titel ‘actiefste gemeente van Vlaanderen’”.

Hier kan je de eindstand vinden van alle deelnemende gemeenten.

Kijk hier naar een leuk filmpje over de winnaar bever.

 

Terug