Week van de mobiliteit

Week van de Mobiliteit 2014: 16 tot en met 22 september

Meer dan 1.300 acties die duurzame mobiliteit promoten

De Week van de Mobiliteit hoeft nog nauwelijks voorgesteld te worden. 7 dagen lang wordt gevraagd de auto aan de kant te laten en de voorkeur te geven aan duurzame verplaatsingen te voet, met de fiets, tram, bus of trein. Wie toch voor de auto kiest, wordt verzocht te carpoolen of te autodelen.

Want of ze nu rijden of stilstaan, auto’s palmen steeds meer openbare ruimte in. Over stilstaan gesproken: de files nemen niet af bij ons, integendeel. Om maar één cijfer te geven: in 2013, de slechtste septembermaand ooit in het Belgische verkeer, stond er maar liefst 8.108 kilometer file, ruim 2.000 kilometer meer dan in september 2012. Wie weet wordt het trieste record alweer verbroken in 2014.
Al die auto’s produceren een enorme hoeveelheid roet of fijn stof. Dat dit vaak onzichtbare stof bijzonder schadelijk is voor de gezondheid kan niemand nog langer ontkennen, ook de meest fervente autofanaten niet.
Redenen genoeg dus voor ons én hopelijk ook voor u om de meer dan 1.300 acties tijdens de Week van de Mobiliteit onder de aandacht te brengen.

Enkele acties op een rijtje:
12/9: persactie in 5 NMBS stations: bekijk het filmpje hier
16/9: Studiedag 'doorstroming' in Brussel
18/9: Car Free Day
19/9: Strapdag
21/9: Autovrije zondag in een heel aantal steden

Meer info over de Week van de mobiliteit en de verschillende acties kan je vinden op www.weekvandemobiliteit.be.

 

Terug