Fit de winter door met 10.000 stappen

Moet je elke dag stevig sporten om fit te blijven? Neen, ook eenvoudig en regelmatig bewegen houdt je gezond. Beweging integreren in je dagelijkse gewoontes én stappen tellen staan centraal in het project 10.000 stappen. Sneller donker en veel te koud buiten? Laat dat je niet tegenhouden!

Winteruitstappen
Tijdens de winterdagen moet je uitstapjes buiten niet laten. Begin ’s morgens op tijd, zo kan je optimaal profiteren van het zonlicht. IJsschaatsen op de kerstmarkt? Een gezonde ontspanning!

Op het werk
Neem op het werk de trap in plaats van de lift. Stap naar je collega voor een gesprek, dat is efficiënter dan telefoneren. En natuurlijk krijg je ook in de winter fietsvergoeding voor je woon-werkverkeer.

Actief thuis
De winter is ideaal om actieve klusjes die zijn uitgesteld tijdens de zomer af te werken. Tuinieren in de winter houdt je warm en garandeert een mooie tuin in de lente. Frisse neus halen met de hond, te voet boodschappen doen: blijf dit ook in de winter doen!

Stappenteller
Extra stimulans nodig? Gebruik een stappenteller. Om gezonder en fitter te worden zou je 10.000 stappen per dag moeten zetten. Een goede stappenteller is ideaal als je lichaamsbeweging ‘stapsgewijs’ in je dagelijks leven wilt inbouwen.

Meer weten? Download hier het volledige artikel.
 

Terug