‘Met Belgerinkel naar de Winkel’ gaat weer van start!

Vanaf 4 mei gaat de fietscampagne ‘Met belgerinkel naar de winkel’ weer van start! Dit jaar met steun van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ), dat 10.000 stappen coördineert. De campagne loopt van zaterdag 4 mei tot zaterdag 8 juni in 180 gemeenten.

Hoe het werkt? Heel simpel. Bij één van de deelnemende handelaars aan de campagne kan je vanaf zaterdag 4 mei 2013 een spaarkaart halen. Je herkent de deelnemende handelaars aan de affiche in de etalage. Telkens je met de fiets of te voet boodschappen doet in een deelnemende winkel, krijg je een stempel op je spaarkaart. Zeven stempels zijn goed voor een volle spaarkaart en daarmee kun je deelnemen aan de tombola in jouw gemeente. Je maakt onder meer kans op de exclusieve Belgerinkel-fiets en op betrouwbare stappentellers (Omron Walking Style 2.0).

Speciaal voor deze Belgerinkel-campagne hebben VIGeZ en de Vlaamse Logo’s (Lokaal Gezondheidsoverleg) ook een leuke ‘Gezondheidsrally’ opgesteld. Deze rally gidst je al stappend of fietsend doorheen de gemeente. Als jouw gemeente meedoet met de Gezondheidsrally, dan vind je bij de deelnemende handelaars een affiche met een vraag over één van de negen groepen van de actieve voedingsdriehoek. Zo kom je op een leuke manier meer te weten over gezonde voeding en beweging. Zoek alle affiches, vul de antwoorden in op het invulstrookje en deponeer dit in de ‘Belgerinkel’-spaardoos. Je kan er leuke prijzen mee winnen!

Terug