Doodlopende straatjes lopen niet altijd dood

De Kamercommissie Infrastructuur heeft gisteravond een wetsvoorstel goedgekeurd om een nieuw verkeersbord in het leven te roepen. Het bord moet voetgangers en fietsers erop wijzen dat de zogezegd doodlopende straat voor hen wel doorlopend is.

"Uit een steekproef van de Voetgangersbeweging blijkt dat er alleen al in Vlaanderen van de 27.104 straten waar een F45-bord voor een doodlopende straat staat, bijna 75 procent toch doorlopend is", zegt Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open VLD), die het wetsvoorstel samen met Karin Temmerman van de SP.A indiende.

"Het gaat dus om meer dan 20.000 wegen die fietsers en voetgangers die de weg niet kennen, niet gebruiken, hoewel er voor hen een doorgang is aan het einde van de straat." Volgens Lahaye-Battheu kunnen voetgangers en fietsers die straten net gebruiken om bijvoorbeeld tijd te winnen.

10.000 stappen ondersteunt dit initiatief van de Voetgangersbeweging door het verkeersbord mee te promoten bij gemeenten als structurele maatregel voor de promotie van 10.000 stappen en beweging (te voet/per fiets).

Lees meer op deredactie.be

Terug