Zondag 22/02: AKTIVIA Nationale Wandeldag

Op zondag 22 februari a.s. zal wandelend Vlaanderen opnieuw massaal de stapschoenen aanbinden ter gelegenheid van de AKTIVIA Nationale Wandeldag. Voor talrijke wandelaars is die dag zowat het traditionele startsignaal van het nieuwe wandelseizoen. In de beginjaren van de wandelsport werd er amper gestapt tijdens de wintermaanden. Vandaag de dag kan je dag in dag uit de wandelschoenen aantrekken. Tegenwoordig is de organisatie van de AKTIVIA Nationale Wandeldag eerder symbolisch ‘de overgang van de winter naar de lente’.


Wandelen als recreatiesport wint nog dagelijks aan belangstelling. De cijfers liegen er niet om: meer dan 1.000.000 deelnames mocht AKTIVIA in 2014 noteren. We worden ons allemaal meer en meer bewust van de noodzaak om regelmatig te bewegen, er een gezonde(re) levenswijze op na te houden en dit eveneens te koppelen aan maximaal genieten. Geen enkele andere sport is zo toegankelijk als de wandelsport. Jong of minder jong, kleine en grote gezinnen, occasionele wandelaars of fervente hikers staat op zondag 22 februari a.s. een heus wandelfeest te wachten.


Tijdens de organisatie van de AKTIVIA Nationale Wandeldag 2015 kunnen de deelnemers vanuit drie unieke Vlaamse wandelparadijzen meestappen. Met startlocaties in Merksem, Torhout en Zottegem werd opnieuw gekozen voor de mooiste plekjes in Vlaanderen. Ontdek Merksem te midden van de groene Antwerpse gordel. Vanuit Torhout wacht je een historische groene zwerftocht in het hart van het Houtland. In Egmontstad Zottegem opent zich de poort naar de Vlaamse Ardennen.

De organisatoren staan garant om dit grootse wandelevenement in goede banen te leiden.
Kom zondag 22 februari a.s. naar de AKTIVIA Nationale Wandeldag!
VOOR MEER INFO:
www.marching.be
www.nationalewandeldag.be

Terug