Vlaamse Diabetes Vereniging zet wandelen en 10.000 stappen in de kijker

14 november staat wereldwijd in het teken van diabetes. Het doel van Wereld Diabetes Dag is begrip te vragen voor diabetes, dat wereldwijd epidemische vormen aanneemt, zowel onder volwassenen als onder kinderen. Om diabetes ook in Vlaanderen onder de aandacht te brengen, organiseert de Vlaamse Diabetes Vereniging vzw wandelingen op 8 verschillende locaties in de Vlaamse provincies.

Diabetes kent verschillende vormen waarvan de meest voorkomende type 2 diabetes is (90%). Type 2 diabetes houdt verband met een ongezonde, ‘zittende’ leefstijl maar ook erfelijkheid en leeftijd spelen een rol. Belangrijk is dat type 2 diabetes met gezonde voeding en voldoende beweging voorkomen of uitgesteld kan worden bij wie een verhoogd risico loopt. Er is daarom nood aan duidelijke informatie over de risicofactoren en concrete acties om deze ‘epidemie’ een halt toe te roepen.

Omdat diabetes ook in Vlaanderen leeft en omdat beweging belangrijk is, organiseert de Vlaamse Diabetes Vereniging vzw wandelingen op 8 verschillende locaties. Onder het motto: “Vlaanderen wandelt in de goede richting tegen diabetes” kunt u op zondag 13 november meewandelen op de volgende locaties in Vlaanderen:

Provincie Antwerpen – Oostmalle
Provincie Limburg - Beringen – Bree
Provincie Oost-Vlaanderen – Herzele
Provincie Vlaams-Brabant – Halle
Provincie West-Vlaanderen - Avelgem– Brugge - Middelkerke

Surf naar www.diabetes.be of vraag de uitgebreide folder aan met alle informatie op het nummer 0800 96 333 van de gratis Diabetes Infolijn

 

10.000 stappen troffee voor de Vlaamse Diabetes Vereniging, afdeling Antwerpen Noord

een verslag vindt u in dit filmpje: www.atv.be/item/1-op-10-belgen-lijdt-aan-diabetes

Terug